Bevezető

 

<div style="text-align: center;"> </div>
Hogyan menedzseli az Ön cége a változásokat?
Változásmenedzsment tanácsadóként azt tapasztaljuk, hogy ma Magyarországon a szervezetekben zajló változások tétje egyre nagyobb, megnőtt az igény a 'hard' és a 'soft' oldal integrálására, a tudatos változásmenedzsment alkalmazására. A nemzetközi kutatások és a hazai tanácsadói tapasztalatok is azt mutatják, hogy a változásra irányuló kezdeményezések 75%-a a megvalósítás során lelassul, félrecsúszik, vagy kudarcot vall. Ennek oka a változások emberi oldalának nem megfelelő kezelése, a változásmenedzsment tudatos alkalmazásának hiánya.

A GROW Változásmenedzsment GPS kutatást 2015 októberében indítottuk először útjára. 45 válaszadó vett részt kutatásunkban, 35 különböző vállalattól. Válaszaik alapján a vállalatok 86%-a számolt be jelentős változási folyamatokról és ehhez képest a szervezetek a három lépcsős érettségi szinteket illetően (kezdeti-kiépülő-érett) 71%-ban kiépülőnek azonosították be magukat és csak 8%-ban érettnek.

 2017-ben megismételjük kutatásunkat. Amellett, hogy szeretnék egy újabb hiteles körképet kapni a hazai vállalatok változásmenedzsment gyakorlatáról, és a későbbiekben még erősebb benchmark adatokat tudjunk biztosítani a hazai vállalatok számára, egy fontos szempontunk a változás megfigyelése a két évvel ezelőtti eredményekhez képest. Ezzel kapcsolatban az érintetteknek értékes visszajelzést tudunk nyújtani a változásmenedzsment gyakorlatuk fejlesztése céljából.

 A GROW Csoport kutató-tanácsadói csapatában arra a kérdésre keressük a választ, hogy min alapszik a szervezeti változások sikere és ezen vonatkozásokban mi jellemzi a magyar vállalatok gyakorlatát. A KÉRDŐÍV kérdései azokra a tényezőkre irányulnak, amelyeket elengedhetetlennek tartunk a változások szervezeti kezelése kapcsán, így az Ön hozzájárulásával láthatóvá válik majd, hogy mit tesznek a szervezetek a változások eredményes kezelése érdekében ma Magyarországon.

Adatgyűjtési időszak: 2017 március - április.28.
Kik vesznek részt a kutatásunkban?
A mintába egyaránt hívunk hazai nagyvállalatokat, multinacionális szervezeteket, illetve kis- és középvállalkozásokat. Vezetőket, projekt vezetőket, HR szakembereket és cégtulajdonosokat kérdezünk meg, de a kérdőív alkalmas szervezeti felmérések lebonyolítására is.
Miért érdemes részt vennie a kutatásunkban?
***Amiért különösen érdemes a kitöltők között lennie: kisorsolunk egy ingyenes részvételi lehetőséget a GROW őszi Változásmenedzsment alapképzésére!***

• Írásbeli visszajelzést kap a szervezet összesített eredményeiről, változásmenedzsment érettségéről, ami segíti vállalata változásmenedzsment gyakorlatának fejlesztését.
• Egyéni igény esetén személyes kiértékelést kap a szervezet változásmenedzsment érettségéről;
• Meghívást kap a GROW Változásmenedzsment Akadémiára, ahol a kutatás eredményeit bemutatjuk.
• Megismerheti a változásmenedzsment szervezeti érettségének felmérésére szolgáló módszert, amely alkalmas a jelenlegi érettség felmérésére és a változásmenedzsment gyakorlat célzott fejlesztésére.
Hogyan töltse ki a kérdőívet?
A kérdőívet a saját aktuális megítélése és az elmúlt 1 év konkrét szervezeti tapasztalatai mentén töltse ki.
A kitöltés 15-20 percet vesz igénybe.


Köszönjük részvételét a kutatásban a Grow csoport tanácsadói csapata nevében!
A kérdőívvel kapcsolatos technikai kérdések esetén forduljon Ferencz Annamáriához: ferencz.annamaria@grow-group.com
Szakmai kérdésekben pedig keresse Váradi Szabó Zsuzsát: varadiszabo.zsuzsa@grow-group.com
 
6% of survey complete.

T