Informatii despre cercetare

Participarea la studiu este voluntara, insa contributia dumneavoastra este foarte importanta pentru a surprinde o imagine de ansamblu cat mai fidela a preferintelor respondentilor fata de piata locurilor de munca din Romania.

Va rugam sa acordati 5 minute intrebarilor noastre. Raspunsurile dumneavoastra vor fi anonime si confidentiale, datele dumneavoastra fiind folosite doar pentru a putea monitoriza completarea chestionarului.

Mentionam faptul ca datele furnizate NU intra sub incidenta reglementarilor stricte de protectie a datelor cu caracter personal intrucat nu sunt furnizate date personale exacte ci doar incadrari in game de date, iar rezultatele publicate nu permit identificarea individuala a respondentilor.

Cercetarea se desfasoara in perioada Iunie-Iulie 2018 iar analiza datelor va deveni parte a lucrarii academice "Shift to temporary jobs, a Romanian perspective" care va fi prezentata in cadrul programului de EMBA al Maastricht School of Management.

Datele colectate vor fi stocate pe platforma SurveyMonkey timp de o luna, iar accesul la date este restrictionat doar pentru membrii echipei de cercetare. Baza de date centralizata compusa din datele anonime va fi stocata pe perioada nedeterminata la Maastricht School of Management.

Question Title

* 2. Care a fost numărul de angajați (FTE = full time employee) în ultimele 12 luni?

Question Title

* 3. Care a fost durata medie de acoperire a unei poziţii vacante în cadrul companiei pentru poziţii entry level pentru activităţi cu perioadă nedeterminată?

Question Title

* 4. Care au fost principalele dificultăţi întâmpinate în acoperirea rapidă a posturilor vacante în cadrul companiei dvs.?

  1 (mai putin) 2 3 4 5 (foarte mult) N/A
pregătirea mult sub asteptări a candidaţilor
neseriozitatea candidaţilor
lipsa candidaţilor pentru poziţiile vacante
birocraţia internă a companiei privind procedurile de angajare
bugetul mult prea mic pentru asteptările candidaţilor
durata mare de negociere cu agenţia de recrutare privind poziţiile deschise

Question Title

* 5. Există poziţii în organizatia dvs. care sunt necesare pe perioadă limitată de timp (cu caracter temporar) pe parcursul unui an?

Question Title

* 6. Pentru ce departamente aţi avut nevoie de angajaţi temporari?

Question Title

* 7. Care a fost numărul de poziţii temporare necesare in cadrul companiei în ultimele 12 luni?

Question Title

* 8. La ce metodă de recrutare aţi apelat pentru acoperirea poziţiilor temporare disponibile in cadrul companiei?

Question Title

* 9. Recrutarea pentru poziţiile temporare este facută de către:

Question Title

* 10. Care a fost durata medie de acoperire a unei poziţii vacante in cadrul companiei pentru poziţii entry level pentru activităţi temporare, de la momentul definirii nevoii?

Question Title

* 12. Care sunt principalele abilităţi si competenţe pe care aţi dori să le aibă angajaţii temporari?

  1 (mai putin) 2 3 4 5 (mai mult)
comunicare (de a da răspunsuri clare la intrebările adresate, de a şti când să vorbească şi când să îşi asculte interlocutorul)
onestitatea
politeţea
punctualitatea
flexibilitatea
proactivitatea
lucrul în echipă
dorinţa de a învăţa continuu
orientarea spre rezultat
eficienţa
umorul

Question Title

* 13. Indiferent de legislaţia muncii acum în vigoare, dacă aţi putea, ce procent din actualul personal permanent aţi transforma în personal temporar în următoarele 12 luni?

T