1.

 
6% of survey complete.

Imagine
Vă mulţumim pentru timpul acordat completării acestui studiu care este parte a Proiectului Comun de Cercetare cu privire la Educaţia Teologică în creştinismul mondial, 2011-2012. Proiectul a fost conceput pentru a aduna date şi perspective cu privire la toate formele de educaţie teologică din toate tradiţiile creştine şi din toată lumea. Contribuţia dumneavoastră este foarte importantă pentru proiect în întregul lui!
Pe parcursul acestui studiu, termenul „educaţie teologică” este folosit cu referire la toate formele de educaţie şi formare pentru slujire (atât din partea celor hirotoniţi cât şi a laicilor) şi pentru pregătirea pentru cercetare şi predare în teologie şi religie. Pentru că studiul a fost conceput pentru toate regiunile lumii şi toate tradiţiile creştine, este posibil ca dvs. să găsiţi anumiţi termeni folosiţi ca nepotrivindu-se întru totul pentru situaţia dvs. specifică. Sunteţi rugaţi să vă simţiţi liber să folosiţi căsuţa „altele”, care este ataşată celor mai multe întrebări, pentru a explica situaţia, observaţia sau recomandarea dvs. De asemenea sunteţi rugaţ să vă simţiţi liber să selectaţi opţiunile care sunt cele mai apropiate de situaţia dvs., chiar dacă acestea nu o reflectă exact. Termenul „regiune” este folosit în sensul lui larg; sunteţi rugat să înţelegeţi „regiunea dvs.” ca însemnând aria sau contextul cu care sunteţi cel mai familiar.

Imagine
Acest studiu are trei părţi: prima parte se adresează tuturor celor care se preocupă de toate/vreun aspect al educaţiei teologice, a doua se adresează celor care pot să dea informaţii despre instituţiile de educare teologică, iar a treia este pentru aceia care pot oferi informaţii cu privire la asociaţiile şcolilor teologice. După ce începeţi chestionarul, la întrebarea nr. 4 veţi fi întrebat la care parte (sau părţi) aţi dori să răspundeţi; în acel punct veţi găsi de asemenea o explicaţie simplă cu privire la mişcarea dintre diferitele părţi ale studiului.
Parcurgând întrebările, veţi vedea că câteva dintre ele sunt marcate cu *. Acestea postulează un răspuns.

Pentru toate celelalte, sunteţi rugat să răspundeţi la câte întrebări sunteţi în măsură să o faceţi. După ce terminaţi chestionarul, veţi găsi o trimitere (link) la cele trei instituţii şi o trimitere la GlobeTheoLib, cu o invitaţie să vă alăturaţi gratuit acestei noi biblioteci teologice digitale. Pe deasupra, veţi primi în mod automat un sumar al rezultatelor acestui studiu, trimis adresei de email pe care ați indicat-o la începutul studiului.

Dacă aveţi întrebări sau sugestii, sunteţi rugat să contactaţi oricare dintre instituţiile susţinătoare ale acestui studiu: Institutul pentru Educaţie Teologică Cross-Cultural din Seminarul Teologic McCornick (Dr. David Esterline, desterline@mccormick.edu) Programul de Educaţie Ecumenică Teologică a Consiliului Mondial al Bisericilor (Dr. Dietrich Werner, Dietrich.Werner@wcc-coe.org) şi Centrul pentru Studii de Creştinism Global din Seminarul Teologic Gordon-Conwell (Dr. Todd Johnson, johnson@gordonconwell.edu). Informaţii suplimentare cu privire la acest studiu puteţi găsi în <a target="window1" href="http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/wcc-programmes/education-and-ecumenical-formation/ecumenical-theological-education-ete/wcc-programme-on-ecumenical-theological-education/global-theological-education-survey-2011-2012.html">background document</a>.

* 1. Sunteţi rugat să indicaţi numele, poziţia şi adresa dvs. de email.

Confidenţialitate : datele dvs. personale precum şi punctele dvs. de vedere şi opiniile vor fi păstrate strict confidenţial. Date complete cu privire la confidenţialitate în legătură cu fiecare parte a acestui studiu pot fi găsite la ultima pagină.

* 3. Care este denominaţiunea sau tradiţia dvs? Vă rog să alegeţi toate opţiunile care se potrivesc.

* 4. Completaţi acest chestionar ca persoană individuală interesată de acesta sau în calitate de responsabil pentru educaţia teologică, ca reprezentant al unei instituţii de educaţie teologică sau ca reprezentant al unei asociaţii de şcoli? Sunteţi rugat să selectaţi o variantă din următoarele:

Chestionarul cuprinde trei secţiuni:
1) Prima secţiune este concepută pentru a aduna observaţiile şi recomandările unor persoane private interesate de educaţia teologică sau responsabile pentru aceasta.
2) A doua secţiune este menită să adune date de la instituţii de educaţie teologică.
3) A treia secţiune este menită să adune date de la asociaţii şi şcoli.
Invităm pe oricine să completeze prima secţiune şi cerem acelora care reprezintă instituţii şi/sau asociaţii să completeze secţiunile a doua şi/sau a treia. Sunteţi rugat să remarcaţi faptul că puteţi să completaţi secţiunile în orice ordine doriţi. În finalul fiecărei secţiuni vi se va cere să precizaţi la care din următoarele secţiuni doriţi să treceţi sau, dacă aţi completat chestionarul, să fiţi direcţionat la finalul paginii. Dacă doriţi să completaţi sau să revizuiţi întrebări anterioare, sunteţi rugat să folosiţi butonul „Anterior”.

T